Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

De får sparken från Kia-index

Publicerad: 18 juni 2009, 10:59
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:19

Osämja och rättsprocesser har skakat Kia Index. Nu bygger Sveriges Annonsörer om systemet – och både Hans Nordlöv och Lars Näsström kastas ut.


Kia Index har fått hård kritik för att vara för statiskt, och för att inte följa med i utvecklingen.

Därför tar nu Sveriges Annonsörer till sig kritiken och bygger om listan över Sveriges största sajter i grunden. Verksamheten ska också utökas.

– Kia Index ska inte bara vara en lista utan vi vill att det ska bli navet för internetkunskap i Sverige, säger Anders Ericson, vd på Sveriges Annonsörer.

Nu anställer Sveriges Annonsörer istället Mikael Karlsson som chef för Kia Index och varken Lars Näsström eller Hans Nordlöv har fått någon information om framtiden.

– Mitt avtal går ut den 15 augusti sedan vet jag inte vad som händer. Att det ska göras en ny Kia-lista är en nyhet för mig, säger Lars Näsström.

Hans Nordlöv:

– Ingenting är glasklart vad jag vet. Jag har inte varit så involverad i beslutet och har inte haft så stora möjligheter att tänka över situationen, säger Hans Nordlöv.

Läs mer om turbulensen på Kia, samt om hur nya Kia-index ska se ut i DM Plus eller Dagens Media nummer 12, 2009.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.