Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

De blir Nyheter24:s nya chefer

Publicerad: 8 April 2014, 12:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:42

Matilda Andersson och Viktor Adolfsson blir tillförordnade nyhetschefer på sajten, sedan Andreas Häggström valt att lämna för Expressen.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Dagens Media har tidigare under dagen berättat om att Andreas Häggström, tidigare nyhetschef på Nyheter24, lämnat sitt uppdrag för Expressen. Tidigare har även Erik Carlsson och Emma Malmlöf blivit klara för Expressen, och tillsammans med Janna Holmqvist kommer kvartetten att bilda tidningens sociala medier-grupp.

I samband med detta har Nyheter24 nu gjort klart med två nya tillförordnade nyhetschefer – Matilda Andersson och Viktor Adolfsson. De inledde sin sejour på Nyheter24 under 2011 och har fram tills nu arbetat som reportrar.

Då Nyheter24:s trafik har ökat under den senaste tiden så tycker Henrik Eriksson, chefredaktör, att det var dags att tillsätta två nyhetschefer istället för en.

– Kollar man tillbaka ett halvår bara så har vi under det första kvartalet ökat vårt snitt med över 250 000 unika besökare. Vi har slagit rekord, kommit över en miljon unika besökare för första gången och redaktionen har hela tiden växt. I och med det så behöver vi två personer som leder arbetet och utvecklingen så att vi tar oss till nästa nivå, säger han till Dagens Media.

Matilda Andersson och Viktor Adolfsson tillträder sina tjänster den 17 april, och enligt Henrik Eriksson passar de perfekt för uppdraget.

– Jag har jobbat med Matilda och Viktor i tre år snart. De är erfarna, kan Nyheter24 och är grymma på att hitta engagerande nyheter, och de är bäst på sociala medier.

Han fortsätter:

– Det är ju inte så konstigt att Expressen värvar från oss när de ska starta upp sin sociala medier-redaktion, eftersom det är den biten vi är bäst på i Sverige. Emma, Andreas och Erik är duktiga och kommer göra stor nytta på Expressen när de nu satsar på ett sociala medier-team, och det kommer nog gå bra, men hos oss har vi en hel redaktion med samma fokus, så där ligger vi långt före.

Nyheter24 har gjort sig kända för att satsa på unga förmågor. Helt i linje med sajtens vision, uppger Henrik Eriksson.

– Det finns bara fördelar med ett ungt team. Nyheter24 är en rolig arbetsplats och här får man jobba med unga och likasinnade. Hos oss kan man utvecklas, vara kreativ och ta plats vilket är svårt på andra redaktioner. Vi vill ha folk som kan det nya tänket och sociala medier, och därför lyfter vi ofta personer inifrån som har varit med på resan och förstår vad Nyheter24 är.

LÄS OCKSÅ:

Expressen tar nyhetschef från Nyheter24

Pär Ullrich

Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.