Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag10.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

De är störst i de sociala medierna

Publicerad: 1 Juni 2012, 12:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:20

AIK är den svenska fotbollsklubb som är störst i de sociala medierna. Det visar en ny sammanställning från sajten digital-football.com.


Ämnen i artikeln:

HammarbyAIKTwitterFacebookDjurgården

AIK spöar såväl Djurgården som Hammarby IF, Malmö FF och IFK Göteborg. Åtminstone när det gäller flest fans i de sociala medierna.

Det framgår av digital-football.coms undersökning "Top Nordic Clubs on Social Media" som mäter "likes" på Facebook och följare på Twitter.

Flest fans har dock den norska fotbollsklubben Rosenborg BK. Högt upp på listan kommer också F.C. København och Brøndby IF.

Sammantaget är det dock de svenska lagen som dominerar i de sociala medierna. Tvåan, Norge, har tre lag på listan medan Danmark har två. Sämst är Finland som inte representeras av ett enda lag.

"Resultatet av undersökningen är anmärkningsvärt och visar att även mindre klubbar kan bli stora i de sociala medierna", skriver sajten.

Se hela listan här.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.