Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Därför startat Polisen en podcast

Publicerad: 21 Augusti 2013, 11:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:37

Västerortspolisen startar en podcast för att kommunicera med allmänheten och sprida information om sitt senaste projekt mot bostadsinbrott.


Västerortspolisens projekt i södra Järva går ut på att minska bostadsinbrotten. För att sprida informationen till de boende kom polisen Tommy Jonasson med förslaget att starta en podcast – och så blev det.

Det första avsnittet är drygt elva minuter långt. I podcasten, som finns på polisens sajt, ger de bland annat tips till de boende i området om hur de skyddar sig mot bostadsinbrott. Projektet som podcasten handlar om har gett effekt, enligt polisen som menar att brottsligheten gått ner.

– Brottsligheten gick ner ganska kraftigt under perioden men det är alltid vanskligt att dra sådana paralleller. Det är svårt att bevisa. Det sammanföll med insatsen, säger Niklas Andersson, enhetschef för närpolisenheten i Västerort.

Han menar att det finns många fördelar med en podcast, gentemot att skicka ut informationsblad till de boende angående bostadsinbrott, eller ett pressmeddelande.

– Det är en jättefördel, alla kan inte läsa, det är ett mycket mer lättillgängligt sätt. Man får det återberättat, fler får tillgång till informationen och det är mer lättsmält att ta till sig. Samtidigt är det ett sätt att bryta igenom mediebruset, säger Niklas Andersson.

Podcasten har fått stor spridning också internt inom Polisen och Niklas Andersson hoppas nu att fler polisdistrikt tar efter deras exempel.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.