måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Därför står Bink utanför Sifos webbmätningar

Publicerad: 25 november 2010, 09:39

Bonniers säljbolag Binks sajter är inte med i TNS Sifos webbmätningar, som började redovisas i förra veckan. ”Vi har inte fått frågan”, säger vd:n Martin Ahrend.

Ämnen i artikeln:

Sifo ReklammätningarMartin AhrendTNS SifoBink

KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Martin Ahrend var kritisk till Sifos förslag till mätmodell över annonsering på internet när den presenterades för över ett år sedan. Sedan dess har Bink inte haft någon insyn i arbetet med systemet.

– Vi var tveksamma till en lösning där extern programvara går in och hämtar data ur våra system, och ville hellre ha en annan modell, säger Martin Ahrend.

Sifo valde att gå vidare med arbetet trots Binks protester och från och med förra veckan redovisas displayannonseringen på webben, trots att stora Bink-sajter som Dn.se och Di.se inte är med.

– Vi har väntat länge för att få med MSN och Binks sajter. Om vi inte släpper siffrorna nu kommer vi aldrig få ut dem, säger Lars Näsström, projektledare på TNS Sifo.

Enligt Martin Ahrend har Bink inte fått en formell förfrågan att inkluderas i mätningarna efter att man kritiserade Sifos förslag.

– Jag har inte sett hur modellen ser ut nu och kan därför inte göra ett formellt ställningstagande om huruvida vi vill vara med eller inte, säger han.

Han träffar gärna Sifo för en presentation av mätmodellen, men säger att Sifos annonsmätningar inte ligger högst på agendan för Bink.

– Det är viktigt att visa hur annonsörer spenderar sina pengar, men det finns annat som är viktigare att göra innan. Vi tittar exempelvis mycket på hur vi kan bygga in inscreenlösningar i våra sajter.

Expressen.se är med i Sifos mätningar från start. I januari övergår dock Expressens digitala sälj till Bink.

Betyder det att Expressen försvinner ur mätningarna?

– Jag vet inte, det har vi inte diskuterat.

Microsofts sajter ingår inte heller i Sifos mätningar från start. Enligt Fredrik Wallner, marknadschef på Microsoft Advertising, har man för avsikt att gå med.

– Lokalt är detta prioriterat men Microsoft är en stor organisation på gott och ont. Det finns många intressen att ta ställning till, säger han.

Läs mer om Sifos webbmätningar i DM Plus.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev