Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Därför saknar Lajkat ansvarig utgivare

Publicerad: 11 Februari 2015, 06:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:14

Jan Helin bekräftar att Lajkat inte har en registrerad ansvarig utgivare hos Myndigheten för radio och tv. Nu förklarar han varför.


Ämnen i artikeln:

LajkatAftonbladet

I måndags bytte viralsajten Lakat.se adress till lajkat.aftonbladet.se.

Aftonbladets publisher Jan Helin förklarade då att adressflytten berodde på att tidningen ville se hur det förändrar trafiksiffrorna för Aftonbladet.se i Kia-index.

Ansvarig utgivare för Lajkat är Aftonbladets sociala medier-chef Ehsan Fadakar, men när Dagens Media i måndags kontaktade Myndigheten för radio- och tv visade det sig att Lajkat saknar utgivningsbevis.

Enligt Jan Helin saknar Lajkat utgivningsbevis på grund av en administrativ miss.

– Någon handling har saknats hos Myndigheten för radio och tv som gjort att de av administrativa skäl inte kunnat registrera Ehsan Fadakar som utgivare ännu. Detta ska fixas i dag då en komplett så kallad databasanmälan skickas in, säger Jan Helin till Dagens Media och fortsätter:

– Lajkat har dock sedan starten namngivit Ehsan Fadakar som utgivare av sajten och gjort bedömningen att Lajkat faller under benämningen massmediaföretag och därmed har ett grundlagsskydd. Det betyder att om en utgivarfåga skulle ha uppstått så hade Ehsan varit ansvarig.

Jan Helin framhåller även att det är viktigt för tidningen och Lajkat att ha en korrekt registrering.

 

LÄS ÄVEN:

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

LajkatAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.