Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Därför lyssnar Amazon på dina konversationer

Publicerad: 15 april 2019, 13:20

Foto: Pexels

Amazon-medarbetare misstänks lyssna, transkribera och skämta om privata konversationer som kunder har med röstassistenten Alexa.


Ämnen i artikeln:

Amazon

Amazon-medarbetare lyssnar, transkriberar och skämtar om privata konversationer som kunder har med Alexa genom högtalarsystemet, det rapporterar The Times

Enligt tidningen rör det sig om hundratals Amazon-medarbetare som lyssnar på tusentals ljudklipp från Alexa-enheter, vissa som innehåller väldigt privat information. 

Medarbetarna på Amazon ska inte kunna ha tillgång till alla detaljer från inspelningarna, men inspelningarna är enligt tidningen associerade med ett kontonummer, kundens första namn och Alexa-enhetens serienummer. 

Många kunder är troligtvis ovetande om att deras konversationer med Alexa analyseras av människor. Både Apple och Google använder sig av mänskliga granskare för att förbättra deras respektive digitala röstassistenter. 

Amazons villkor för Alexa anger att röstinspelningar används för att ”svara på dina frågor, uppfylla dina önskemål, och förbättra din upplevelse och Amazons tjänster.” Att människor lyssnar på samtalen nämns inte explicit, rapporterar The Times. 

Amazon menar att de tar säkerhet och integritet seriöst och menar att det bara är ”ett extremt litet urval” som avlyssnas och att man gör detta för att förbättra tjänsten.

Vi har strikta tekniska och operativa skydd och en nolltolerans för missbruk av vårt system. Anställda har inte direkt tillgång till information eller kontot”, skriver Amazon till The Times. 

John Söderberg

Reporter

john.soderberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Amazon

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.