Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Därför funkar inte alla meddelandefunktioner på Instagram och Messenger

Publicerad: 17 december 2020, 14:14

Funktioner som omröstningar och smeknamn i chattar är inte längre tillgängliga i Messenger.

Foto: Pixabay

Facebook tvingas uppdatera sina meddelandetjänster för att följa EU:s e-privacydirektiv. Det gör att vissa funktioner i Messenger, Instagram och Facebook blir otillgängliga.

Ämnen i artikeln:

FacebookInstagram

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Igår möttes användare på bland annat Instagram av följande meddelande: ”Vissa funktioner är inte tillgängliga. Detta sker för att följa de nya reglerna för meddelandetjänster i Europa. Vi arbetar på att återställa dem”.

Enligt Lukasz Lindell, corporate communications manager Nordics på Facebook, handlar det bland annat om funktioner som omröstningar, smeknamn i chattar och anpassade, personliga svar på Messenger – liksom omröstningar och stickers i Instagrams direktmeddelande-funktion. 

– Vi ser just nu över hur vi på bästa sätt kan återställa dessa funktioner. Det tar tid att bygga om produkter så att de fungerar enkelt och smidigt för människor som ska använda dem, samtidigt som de lever upp till de nya reglerna. När vi exempelvis genomför produktändringar gör vi omfattande tvärfunktionella granskningar, söker extern vägledning från experter och testar dem innan de rullar ut i stor skala. Vårt mål är att skapa så få avbrott för människor och företag som möjligt, skriver han i ett mejl till Dagens Media.

Han poängterar att majoriteten av funktionerna i Messenger, Instagram och Facebook fortfarande är tillgängliga. 

Några förändringar i Whatsapp förväntar man sig däremot inte.

LÄS ÄVEN: Livet efter ”cookiedöden” – här är metoderna och strategierna som kan ersätta kakan

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev