Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Danska tidningar väljer Videoplaza

Publicerad: 27 maj 2009, 03:36
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:36

Fyra stora danska tidningar börjar använda svenska Videoplazas system för rörlig webb-tv-reklam. SAS och Nordisk film syns bland annonsörerna som direkt ska använda systemet.


Danmark blir ju den största marknaden efter Sverige för Videoplaza.

-Det är sånt här man planerar och som låter väldigt bra på pappret men aldrig kommer till skott i verkligheten, därför känns det jäkligt kul att vi är i gång på riktigt på den danska marknaden nu, säger Sorosh Tavakoli, vd på Videoplaza.

Tidningarna som från och med i dag kör skarpt med systemet där rörliga och interaktiva videoannonser kan läggas direkt över webb-tv-filmer, är Berlingske Media, Ekstra Bladet, Jyllands Posten and Børsen.

SAS, De Gule Sider, Nordisk Film och Nykredit är annonsörerna som kommer att använda systemet från start. Enligt Sorosh Tavakoli är inte Sverige längre hemmamarknaden utan det är Norden. Danmark blev först då det här knappt fanns några som använde rörlig webb-tv-reklam.

-Konkurrensmässigt ser det ljust ut, det finns få teknikbolag dedikerade på videoteknik. I Danmark jobbar vi med vår partner Brandzation. Men varje marknad är svår att knäcka då branschen är sjukt omogen.

Under de tre första månaderna i Danmark kommer kampanjerna undersökas med hjälp av Gallup för att se effektivitet och vad som fungerar bäst.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.