Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Dalenius JK-anmäler Realtid för förtal

Publicerad: 18 September 2009, 08:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:13

Draft FCB:s kreativa chef Anders Dalenius anmäler Realtid.se för förtal.


Anders Dalenius, som greps av polis för skotten mot en greve och en kvinna i Gamla Stan i våras, har anmält nättidningen Realtid.se till Justitiekanslern, JK.

Anmälan gäller två fall av förtal, dels för att Realtid.se påstår att Anders Dalenius inte skulle vara far till sin dotter, och dels för att han skulle ha använt Facebook för att skapa ett falskt alibi för tiden då skotten föll.

– Realtid.se påstår sig ha trovärdiga källor för uppgifterna. Källan är rykten på sajten Flashback, vilket inte kan anses vara trovärdiga källor, säger Anders Dalenius advokat Björn Hurtig till Dagensmedia.se.

Anders Dalenius släpptes efter några timmar i häktet och avskrevs helt från misstankar om inblandning. Realtid.se namngav inte Anders Dalenius förrän han själv trädde fram i Aftonbladet en tid efter händelsen. Men det har ingen betydelse för förtalsanmälan, säger Björn Hurtig:

– Realtid.se beskrev honom på ett sätt som gjorde att det inte gick att ta miste på vem det var.

Anders Dalenius överväger även att anmäla Realtid.se till Pressombudsmannen, för att ha brutit mot de pressetiska reglerna.

Kommer han anmäla fler medier?

– Nej, men Realtids övertramp är så stort att det inte gick att ignorera, säger Björn Hurtig.

Anders Dalenius anmälan kom in till JK igår. Anders Dalenius har, som Dagensmedia.se tidigare berättat, även JO-anmält Polisen och Åklagarmyndigheten.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.