fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Dala-Demokraten hänger ut varg-aktivist

Publicerad: 14 januari 2011, 13:40

Hiphop-artisten lovade att sabotera vargjakten. Nu publiceras hans namn av Dala-Demokraten.

Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

DT

Dante Thomsen


Årets vargjakt har väckt många upprörda känslor. En av de mer tongivande debattörerna är en artist, som på ett foto på sin Facebook-sida poserar tillsammans med flera maskerade män. På marken ligger även en till synes skjuten jägare.

Artisten har i ett uttalande också lovat att sabotera vargjakten.

Tidigare i dag valde Dala-Demokratens ansvarige utgivare att publicera hans namn, trots att mannen vädjat till tidningen att låta bli.

– Ni bygger upp en hotbild som kan leda till kroppsskada och mordförsök. Man går inte ut med uppgifter som kan leda till mordförsök och misshandel. Jag har en hotbild mot mig från både den nationella rörelsen och varghatarrörelsen, sa artisten till Dala-Demokraten, när det stod klart att hans namn skulle publiceras.

Enligt Dala-Demokratens tidningschef och ansvarige utgivare Lennart Håkansson fanns inga tveksamheter med att publicera mannens namn.

– Opinionsbildare ska inte framträda anonyma. Vi kan inte ha ett opinionsbildande samhälle där folk framträder som Ku Klux Klan. Man ska tala om vem man är, för mig är det helt fullständigt självklart.

Han säger att han kan råka illa ut på grund att ni har publicerat hans namn, var det något ni funderade över?

– Det kan väl alla som deltar i den här debatten men det finns 80-åriga damer som är med och de är inte fega. Den som ger sig in i leken får leken tåla, säger Lennart Håkansson och fortsätter:

– De inlägg som han gör är oerhört osmakliga. Det är som det som hände i USA nyligen där man har en oerhört provokativ retorik. Jag menar att det är en förutsättning för att hyfsa till en så infekterad debatt som den här är att folk inte får uppträda anonymt.

Enligt Lennart Håkansson kommer Dala-Demokraten att fortsätta bevaka debatten, bland annat genom att starta två vargbloggar, en för och en emot vargjakten.

– Den som bloggar för att freda vargen är en 80-årig gammal dam som verkligen inte är feg. Jag sa till henne att hon kommer få hemska kommentarer men då sa hon bara att det får man väl tåla.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev