Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.03.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Dagensmedia.se är årets tidskrift

Publicerad: 21 Oktober 2010, 05:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:34

I konkurrens med Makthavare.se och Drivaeget.se kammade Dagensmedia.se hem priset för Årets tidskrift digitala medier. Kolla in alla vinnare här.


Ämnen i artikeln:

Sveriges TidskrifterTidskriftspriset

Branschorganisationen Sveriges Tidskrifter står bakom Tidskriftspriset som delades ut vid en gala på Cirkus i Stockholm i går.

Juryns motivering till dagensmedia.ses pris:

"En sajt med imponerande känsla för sin målgrupp, både på nätet och genom samverkan mellan nät, papperstidning och fysiska evenemang. Dynamisk och flitigt uppdaterad har den växlat upp sitt åtagande med ökad synlighet, högre aktivitet och utveckling av nya tjänster och därmed ytterligare flyttat fram sin position som ett självklart forum för nyheter och information inom området reklam och medier. Engagemang lönar sig och därför går priset i kategorin digitala medier till dagensmedia.se".

 

ÅRETS TIDSKRIFT FACKPRESS UNDER 50 000 EX

Driva Eget

"Med mer journalistiskt driv än pengar, och med blicken stadigt på målgruppens behov, hjälper redaktionen sina läsare att stå på egna ben. Hög trovärdighet, personligt tilltal och smittande entusiasm öppnar för fortsatt utveckling av grundkonceptet. Årets tidskrift i klassen Fackpress under 50 000 i upplaga är Driva Eget."

 

ÅRETS TIDSKRIFT FACKPRESS ÖVER 50 000 EX

Byggnadsarbetaren

"En tidskrift med tummen i ögat på skumma företag och med målgruppen i fokus. Här hålls yrkesstoltheten högt. En satsning på presentation och bildjournalistik lyfter de genomarbetade texterna. Årets tidskrift i klassen Fackpress över 50 000 i upplaga är Byggnadsarbetaren."

 

ÅRETS TIDSKRIFT POPULÄRPRESS UNDER 50 000 EX

Expo

"Expo har inte hunnit ifatt tiden, det är tiden som hunnit ifatt Expo. Tyvärr. I ett politiskt tillstånd där mörkret lägger sig över Europa är Sveriges mest ambitiösa kartläggning av främlingsfientliga rörelser mer oundgänglig än någonsin. Den internationella utblicken, skapandet av sammanhang och den enorma kunskapsbanken gör Expo omistlig."

 

ÅRETS TIDSKRIFT POPULÄRPRESS ÖVER 50 000 EX

Veteranen

"Reportage, intervjuer och artiklar speglar en vital och spänstig målgrupp och ger åldrandet en mindre ångestfylld karaktär. Sveriges Pensionärsförbunds medlemstidning har fått en ansiktslyftning som smittat av sig på hela läsarkretsen. Vinnare är Veteranen."

 

ÅRETS TIDSKRIFT DIGITALA MEDIER

dagensmedia.se (Dagens Media)

"En sajt med en imponerande känsla för sin målgrupp, både på nätet och genom samverkan mellan nät, papperstidning och fysiska evenemang. Dynamisk och flitigt uppdaterad har den växlat upp sitt åtagande med ökad synlighet, högre aktivitet och utveckling av nya tjänster och därmed ytterligare flyttat fram sin position som ett självklart forum för nyheter och information inom området reklam och medier. Engagemang lönar sig och därför går priset i kategorin digitala medier till dagensmedia.se."

 

ÅRETS OMGÖRNING

Frihet

"Årets vinnare har genom omgörningen tydligt ställt sig på läsarnas sida. Den nya formen balanserar perfekt mellan politiskt magasin och källartillverkat fanzine. Det är inte alltid tillrättalagt och perfekt, men det är modigt, uppkäftigt och träffar målgruppen perfekt. Redaktionen tar sig an samhällsfrågorna på ett sätt som känns helt och hållet här och nu. I Frihet skapas en rak och tydlig dialog som är ovanlig på den politiska arenan. Vinnare är Frihet."

 

ÅRETS ONESHOT

Vagabond Afrika

"Fulladdad med information i sparsmakad förpackning. Välskrivna texter och fantastiska bilder i balanserat samspel gör att man bara vill läsa mer. Att de medverkande älskar den afrikanska kontinenten är alldeles uppenbart. Afrika förknippas ofta med problem, här målas en positiv bild som väcker reslust hos både nybörjare och globetrotters. Vinnare är Vagabond Afrika!!

 

ÅRETS MARKNADSFÖRINGSPRIS

Dagens Samhälle

"För befintliga och potentiella annonsörer kan kunskap om det egna varumärkets  styrka, eller brist därav, bli en aha-upplevelse när de presenteras på ett nytt sätt.

När kunskapen förmedlas av en tidskrift som med stor kännedom om sin målgrupp också lyckas visa hur den kan hjälpa till att öka varumärkets styrka, blir det relevant för båda.

Vår vinnande tidskrift har genom ett smart, målmedvetet och väl genomfört arbete uppnått imponerande resultat. Både tidskriften och dess annonsörer är att gratulera! Vinnare är Dagens Samhälle."

 

ÅRETS SKOLTIDSKRIFT

SpångaPressen, Spånga Gymnasium

"En stilsäker och för målgruppen relevant och spännande tidning som lyckas locka en bred målgrupp trots de lokala vinklarna. ?Läsaren får en bra helhetsbild av vad som försiggår i och omkring skolan genom ett fint bildspråk, inspirerande utblickar och egna grävjobb.?Vinnare av priset Årets skoltidskrift är SpångaPressen."

 

ÅRETS JOURNALIST

Per J Andersson, Vagabond

"Inspirerande, initierad och erfaren - både vad gäller gestaltning och granskning - har Årets journalist såväl breddat som fördjupat sitt bevakningsområde och därmed flyttat läsarnas horisonter. Juryn ser mer än en reseskildrare, vi prisar utrikesreportern Per J Andersson."

 

ÅRETS KRÖNIKÖR

Cyril Hellman, Situation Sthlm

”En kompromisslös, oupphörligt provocerande och sylvass debattör som med sin djupt personliga röst och självklara, drivna prosa håller såväl ?åsiktsfränder som meningsmotståndare i ett oemotståndligt uppfordrande grepp; Cyril Hellman."

 

ÅRETS AD

Johan Blomgren, CAP & Design

”Språkpoliser, rättrådiga förståsigpåare och kreativa kreatörer är kräsna läsargrupper med höga krav på omgivningen.?Ämnet i tidningen är visserligen tacksamt och avgränsat. Men innehållet är spretigt och sticker åt flera håll. En formmässig utmaning.?Under det senaste året har denne AD lyckats med en avgörande utveckling och är därför än mer värd att tilldelas detta pris: Innehållet lyfts fram bättre genom sammanhållna reportage och varierade startuppslag. Bildspråket är vassare, fotot har fått en mer central plats. Tidningen har numera en förfinad och renare form, som balanserar det färgstarka ämnet med en lugnare omgivning – utan att för den skull sakna karaktär, finess eller stringens.?Därför är Johan Blomgren på tidningen CAP & Design Årets bästa AD.”

 

ÅRETS GENOMBROTT

Claes Lönegård, Fokus

"Årets Genombrott har med energi, envetenhet och lätthet skapat en stark och viktig story. Utan att snubbla på vare sig fakta eller orden har vinnaren gjort ett av årets snabbaste gräv. Trots ont om tid och små resurser är resultatet stort. Årets Genombrott står i en Claes för sig. Vinnare är Claes Lönegård."

 

ÅRETS ANNONSSÄLJARE

Anna Lund Jeppsson, Bonnier Tidskrifter

 

ÅRETS MEDIERÅDGIVARE

Karoline Olsson, Vizeum

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.