Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Dagens Nyheter slopar betalväggen

Publicerad: 25 mars 2020, 09:28

Peter Wolodarski, chefredaktör på Dagens Nyheter.

Foto: Janne Næss

Dagens Nyheter låter alla som registrerar sig läsa allt innehåll gratis. Även Breakit lättar på sin betalvägg.


Ämnen i artikeln:

BreakitcoronavirusetDagens Nyheter

DN har sedan tidigare låtit delar av innehållet om coronapandemin vara öppet på sajten. Men nu låses även allt övrigt innehåll upp till 1 maj för de användare som registrerar sig.

– Vi befinner oss i en extremt turbulent tid. Det här är vårt bidrag för att alla ska kunna hålla sig uppdaterade och följa med i det extraordinära nyhetsläge som råder nu, säger Peter Wolodarski, chefredaktör på Dagens Nyheter till den egna sajten.

Även techsajten Breakit har valt att lätta på betalväggen och låser upp allt innehåll kring coronabevakningen. Dessutom förlängs prenumerationerna för existerande Premium-abonnenter i en månad utan kostnad. 

I ett öppet brev på den egna sajten skriver ledningen:

”Vi på Breakit är långt ifrån förskonade. Försäljningen i vår eventverksamhet, som förra året stod för 35 procent av omsättningen, har rasat till följd av krisen. Bara i dagarna har vi tappat flera storaffärer. Men samtidigt inser vi att det finns företag som har det värre. Mycket värre. Efterfrågan på varor och tjänster faller brant – men efterfrågan på information, guidning och rådgivning har tvärtom ökat explosionsartat. Journalistik för entreprenörer har aldrig varit så viktig som nu.”

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.