Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Dagens Media sammanfattar F8-konferensen

Publicerad: 13 april 2016, 07:45
Uppdaterad: 13 april 2016, 08:12

Chatt-bottar, ökade rättigheter för filmer, nya uppdateringar för Facebook Analytics. Här sammanfattar Dagens Media de nyheter som Mark Zuckerberg tog upp på F8-konferensen tidigare idag.

Ämnen i artikeln:

Facebook

JH

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se


Chatt-bottar

På konferensen lanserade Facebook en ny plattform som ger möjligheten att skapa chatt-bottar i deras meddelande-app Messenger.

Plattformen låter förlag, återförsäljare och varumärken bygga chatt-bottar som kan interagera med Facebooks 900 miljoner app-användare.

CNN och Business Insider är några av de mediehus som väljer att satsa på den outforskade trenden.

Åt CNN:s vägnar kommer botten hjälpa prenumeranter med att få en daglig sammandragning av nyheter direkt i appen, samt rekommendera personligt innehåll baserat på användarnas intressen.

Chatt-bottar liknar ett AI-program som interagerar med människor genom meddelande-appar så som Messenger. Användare skriver sina önskningar till botten som därefter hjälper användarna att hitta content.

Vad gäller Sveriges mediehus har ingen visat någon större intresse än så länge. Däremot har byråer hakat på trenden, bland annat Earth People som startat en sprillans ny bott-byrå.

Ökade rättigheter för filmer

”Rights manager” är ett nytt verktyg som ska hjälpa publicister att kontrollera och skydda filmer på Facebook. Den ska även ge dem flexibilitet och kontroll för användandet av deras egna filmer.

Tydligare siffror på filmers räckvidd

Uppdateringen gör det enklare för publicister att manövrera sina filmer mellan olika poster och sidor, och gör det även enklare att se det totala utslaget av filmer över hela Facebook.

Facebook Analytics får nya uppdateringar

Facebook introducerar mer features för att hjälpa utvecklare och marknadsförare att rikta sin företagsamhet till en mer specificerad målgrupp, samt push och in-app notiser.

Delning med Live API

Facebook live öppnar upp en API som ska hjälpa utvecklare att designa mer sätt för människor och publicister att interagera och dela saker live på Facebook.

Ny funktion - Account Kit

Den nya funktionen Account Kit ska hjälpa människor att logga in på deras appar med enbart ett telefonnummer eller en mailadress, vilket ska hjälpa utvecklare att öka användarsiffran genom ny publik.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev