Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Dagens Arena får nya redaktörer

Publicerad: 15 April 2010, 04:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:53

Fyra nya redaktörer har rekryterats till Dagens Arena för att blogga, skriva krönikor och reportage på nya sajten.


Sajten Dagens Arena har fått 4,5 miljoner kronor i stöd av LO för att vidareutveckla sin webbsida under 2010. Pengarna kommer från LO:s försäljning av Aftonbladet-aktier.

I maj står den nya sajten klar.

– Som det ser ut idag är Dagens Arena mer en ledarsida. Det som blir annorlunda är att det kommer bli en mer regelrätt tidning med tydligt opinionsfokus. Layouten ändras litegrann för att få plats med fler moment, säger Nisha Besara, chefredaktör för Dagens Arena till Dagensmedia.se.

Tidskriften har rekryterat fyra nya redaktörer med uppgift att bevaka olika samhällsområden. Victor Bernhardtz, skribent på sajten Makthavare.se, kommer bevaka området skola, utbildning och jämställdhet.

Magnus Åsblad, statsvetare och journalist, ska skriva om svensk och internationell ekonomi. Ionna Waltersson, som är redaktör för Europaportalen, kommer ha EU som bevakningsområde, och Mikael Särnbo, reporter på Byggnadsarbetaren, ska skriva om arbetsmarknadsfrågor.

– Allas bevakningsområden är dock inte helt fastställda, det kan komma att ändras.

Vad ska redaktörerna göra?

– De kommer att skriva längre, granskande artiklar, blogga, skriva krönikor och även hålla koll på nyhetsflödet och länka till andras artiklar, säger Nisha Besara.

Therese Johansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.