söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Custos lämnar Realtid

Publicerad: 28 mars 2017, 06:08
Uppdaterad: 3 april 2017, 15:21

Riktar grova anklagelser mot Jonas Wiwen-Nilsson och styrelsen.


NR

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se


I ett pressmeddelande från Metro kräver ägarbolaget Custos, som sedan i höstas även är delägare i affärssajten Realtid, Jonas Wiwen-Nilssons och styrelsens avgång.

Bland annat hävdar Custos att styrelsen ska ha brutit mot Aktiebolagslagen, genom att försöka ändra bolagsordningen vid bolagsstämman den 14 februari i år.

– Hade Custos inte uppmärksammat de lagstridiga och ogiltiga besluten på Bolagsstämman och ändringen av bolagets bolagsordning inom ABL:s klanderfrist och besluten registrerats hos Bolagsverket hade Bolagets aktieägare, mot bakgrund av det i princip obegränsade bemyndigandet för styrelsen att ge ut värdepapper, riskerat att drabbas av omfattande skada, skriver Custos advokat Carl-Adam Drakenberg i ett brev till Realtids styrelse, som citeras i pressmeddelandet.

På bolagsstämman den 14 februari ska styrelsen, enligt anklagelserna, ha försökt ändra bolagsordningen och ändra aktiekapitalgränserna.

Den 21 mars gjorde Custos en anmälan till Bolagsverket, och den 24 mars ska besluten från bolagsstämman ha återkallats av Jonas Wiwen-Nilsson.

Christen Ager-Hanssen, huvudägare i Custos, säger i pressmeddelandet:

– Vi ser mycket allvarligt på det han har försökt få igenom.

Av pressmeddelandet framgår också att Realtids chefredaktör Staffan Erfors rekryterats till Metro, liksom redaktionschefen Henrik Ek, vd-assistenten Isabel Samolov och cd:n John Bark.

Dagens Media har pratat med Jonas Wiwen-Nilsson som för närvarande inte vill kommentera striden om Realtid.

– Nej, just nu har jag inga kommentarer, säger han.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev