onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Cube rekryterar AOL’s Sverigechef Calle Dyrssen

Publicerad: 6 september 2017, 07:02
Uppdaterad: 6 september 2017, 07:29

"Jag tycker Cube är de som förstår kulturen de verkar i bäst och vi delar en vision där branded entertainment tar en allt större plats på kulturscenen", säger Calle Dryssen.

Calle Dyrssen lämnar AOL och går till influencerbolaget Cube.

Ämnen i artikeln:

Cube

AT


Calle Dyrssen har jobbat med branded content sedan 2008, då han var med och lanserade några av de första sponsrade webb-tv formaten av sitt slag.

För sex år sedan anställdes han på dåvarande Goviral, som blev uppköpt av den amerikanska mediejätten AOL och döptes om till Be On av de nya ägarna.

Efter tre år vid som Sverigechef väljer Calle Dyrssen nu att lämna storbolaget och istället investera i We Are Cube AB, där han nu tillträder som affärschef och återförenas med tidigare Be On-chefen Olof Lindblom.

– Jag är väldigt tacksam för min tid på AOL. Jag har fått jobba med några av världens bästa och fått vara med om några av reklamhistoriens bästa kampanjer. Influencer marketing är vad viral-film var för sex år sedan. Återigen har vi en situation där kunderna ser vilka möjligheter som finns men behöver hjälp med vad som faktiskt ska göras i konceptväg för att det ska bli riktigt bra. Det är en värdekedja som börjar med content och slutar med kultur. Jag vill fortsätta jobba med video men inte vara begränsad till det och jag vill ha tillgång till alla plattformar och verktyg som slutanvändaren hänger på och som utgör vår kultur, säger Calle Dyrssen i ett pressmeddelande.

Han menar att han i Cube ser potential att vidareutveckla affären och inleda en liknande resa som man gjorde med Be On.

– Jag tycker Cube är de som förstår kulturen de verkar i bäst och vi delar en vision där branded entertainment tar en allt större plats på kulturscenen. Förhoppningsvis är det en influencer som tillsammans med oss åker och hämtar priser i Cannes inom kort.

Cube är en av Sveriges största byråer för influencers och kreatörer i sociala medier och representerar bland annat Janni Delér, Angelica Blick och Andreas Wijk.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev