Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag23.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Copywriter startar krig mot Skanska

Publicerad: 4 Maj 2012, 10:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:23

I oktober förra året blev Svante Nybyggars så besviken på Skanska att han i en gästkrönika på dagenmedia.se skrev om det som han uppfattade som deras lögnaktiga kommunikation. Flera månader senare skapar han nu ett upprop mot byggkoncernen via sociala medier.


Ämnen i artikeln:

Skanska

Svante Nybyggars, copywriter på Nybyggars kommunikation, inledde i förra veckan sitt upprop ”Granska Skanska”, via både Twitter och Facebook. Anledningen till uppropet är att Svante Nybyggars anser sig ha blivit överfakturerad av Skanska och att han inte tycker att han har fått sin röst hörd hos byggkoncernen.

– Jag har stångat mig blodig när jag har försökt reda ut detta med Skanska. Jag har dokumentation på att de har tagit ut en miljon för mycket, men de försöker tiga ihjäl mig, säger Svante Nybyggars till dagensmedia.se.

Edvard Lind, presschef på Skanska, säger dock att man på Skanska har haft en kontinuerlig dialog med Svante Nybyggars gällande ärendet.

– Vi är väldigt överraskade eftersom att vi uppfattar det som att vi har en överenskommelse med Svante Nybyggars. Att vi inte skulle prata med honom är inte sant. Jag har själv haft kontakt med honom flera gånger. Vi har haft en dialog kring hans fall länge, säger han till dagensmedia.se.

Anledningen till att Svante Nybyggars nu går ut via sociala medier i frågan är att han tror att Facebook och Twitter är kanaler där han bäst kan nå ut till andra som har kontakt med byggbranschen.

– Skanska vill inte diskutera med mig och då blir sociala medier en möjlighet för mig att göra mig hörd. Detta är ett typiskt David mot Goliat-scenario och där ger sociala medier den lilla människan en chans, säger han.

Enligt Edvard Lind är detta första gången byggkoncernen har råkat ut för en så stark kritik från en kund. Han säger dock att han vet att det var vissa problem under byggnadsprocessen, som inte heller Skanska var nöjda med.

– Det har vi kompenserat honom för i omgångar och i vintras har vi varit i kontakt om en ny uppgörelse. Han är i sin fulla rätt att starta uppropet, men jag hoppas att vi kan komma till en överenskommelse, säger han.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Skanska

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.