fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Coops förra marknadschef till Transcom

Publicerad: 23 mars 2021, 13:37

Coops förre marknadschef Marie Wedin blir global marknads- och kommunikationsdirektör för Transcom. Foto: HANS ALM

För ett drygt halvår sedan lämnade Marie Wedin Coop. Nu står det klart att nästa uppdrag blir som global marknads- och kommunikationsdirektör för Transcom.

Ämnen i artikeln:

Coop

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Efter fem år lämnade Coops marknadschef Marie Wedin företaget i höstas. Det i samband med en omorganisation där den gemensamma avdelningen för marknad, kommunikation och hållbarhet skulle bytas ut mot en hopslagen försäljnings- och marknadsavdelning. Till chef för den nya avdelningen utsågs nyligen Clas Ohlsons före detta Sverigechef Fredrik Uhrbom.

Men nu har också Marie Wedin gjort klart med ett nytt jobb. Denna gång hamnar hon på Transcom, som själva beskriver sig som en ”global specialist inom kundservice och kundnöjdhet”. Uppdraget blir som global marknads- och kommunikationsdirektör.

– Marknaden växer snabbt, och för att ta tillvara på alla möjligheter vill vi vässa Transcoms positionering. Maries starka ledarskap och djupa erfarenhet inom varumärkesstrategi, marknadsföring och erbjudandeutveckling kommer att bli en enorm tillgång både för Transcom och våra kunder, säger Jonas Dahlberg, vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

Marie Wedin ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Min passion är att förstå kundbeteenden på djupet och att utifrån det skapa starka och lojaliserande kundupplevelser. Att få möjlighet att ytterligare stärka Transcoms erbjudande och arbeta med några av världens mest kända varumärken ser jag verkligen fram emot, säger hon i en kommentar.

Utöver sitt uppdrag för Transcom sitter Marie Wedin i styrelsen för Upplands Motor.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev