Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Com Hems vd hoppar av: ”Dags att ta en paus”

Publicerad: 6 juli 2020, 07:22

Anders Nilsson lämnar Tele2: ”Dags för mig att ta en paus och fokusera på andra delar av mitt liv”.

Foto: Tele2

Vd:n Anders Nilsson lämnar Com Hem och Tele2.Telenors tidigare Europachef Kjell Morten Johnsen tar över.


Ämnen i artikeln:

Com hemTele2

Com Hems och Tele2:s vd Anders Nilsson lämnar sitt uppdrag efter 6 år. Redan tidigare under året har han indikerat sina planer om att sluta – för att fokusera på andra saker i livet.

I ett pressmeddelande kommenterar han beslutet:

– Det har varit sex väldigt intensiva och fantastiska år som vd på Com Hem och Tele2. Men nu har jag beslutat mig för att det är dags för mig att ta en paus och fokusera på andra delar av mitt liv ett tag. Det har inte varit ett enkelt beslut, eftersom det aldrig finns ett bra tillfälle att lämna ett fantastiskt företag, men vi har ett väldigt kapabelt och motiverat team som kan genomföra nästa kapitel i vår strategi. Jag kommer definitivt fortsätta heja på dem från sidlinjen. Jag vill dessutom innerligt tacka alla som gjort den här resan möjlig och stöttat både mitt team och mig. Det har varit en sann ära, säger Anders Nilsson.

Den 6 juli togs ett beslut i Tele2:s styrelse om att utse Kjell Morten Johnsen till ny vd för telekomjätten. Han har tidigare varit operativ chef på Veon och Europachef på Telenor.

LÄS ÄVEN: Konkurrensen hårdnar på tv-marknaden – operatörerna marscherar framåt

LÄS ÄVEN: Miljardrullning, maktförskjutning och bråk – därför ritas tv-kartan om i grunden   

Hösten 2018 inleddes en fusion mellan mobiloperatören Tele2 och Com Hem. Fusionen slutfördes i april 2020, och de två bolagen är numera ett bolag – Tele2 Sverige AB – även om varumärket Com Hem lever kvar. 

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Com hemTele2

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev