Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

CNN lanserar nyhetsprogram för Snapchat

Publicerad: 22 augusti 2017, 09:04
Uppdaterad: 22 augusti 2017, 09:11

CNN ska sända dagliga nyheter på Snapchat.

"The Update" blir ett dagligt nyhetsprogram på plattformen.


Ämnen i artikeln:

CNNSnapchat

Det amerikanska nyhetsbolaget CNN gör som konkurrenten NBC och släpper ett nyhetsprogram exklusivt för Snapchat.

Den dagliga nyhetsshowen, som kommer att sändas klockan 18 amerikansk östkusttid (midnatt svensk tid), kommer att innehålla fem eller fler korta uppdateringar om de senaste händelserna runt om i världen.

CNN:s reportrar ska dessutom rapportera löpande på plattformen under dagen i de olika tidzonerna, enligt ett pressmeddelande från mediebolaget.

Målet med satsningen är föga förvånande att nå en yngre målgrupp. "The Update" kommer att vara hemportalen för CNN:s innehåll på Snapchat. Tanken är att rapporteringen ska följa plattformens format med klick, svepningar och vertikal video.

– I dagens nyhetslandskap hungrar folk efter nyheter och de vill ha snabba uppdateringar om vad som händer inom ett knapptryck på sin telefon, säger Samantha Barry, exekutiv producent för sociala medier på CNN, i en kommentar.

Snapchat lanserade sin programfunktion som en del av "Discover"-sektionen för ett år sedan. Sociala medierjätten har sedan dess samarbetat med en rad olika tv- och underhållningsbolag för att skapa innehåll till plattformens användare.

Totalt har ett 20-tal serier och över 200 avsnitt sänts sedan lanseringen, med sammanlagt över 88 miljoner unika tittare, enligt Snapchats egna siffror.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

CNNSnapchat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.