Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Cissi Forss och Ellen Bergström lanserar second hand-app

Publicerad: 7 december 2018, 07:39

Ellen Bergström och Cecilia Forss.

Köp och sälj-appen Tise har nått stor framgång i Norge. Nu har appen börjat locka till sig svenska användare och fått vind i seglet med både Cecilia Forss och Ellen Bergström som kreativa utvecklare.


Tise är en gratisapp som fungerar som Instagram fast för köp- och sälj. 

Appen lanserades för tre år sedan i Norge av två norska ingenjörsstudenter och har på kort tid fått en stark position hos den unga publiken med runt en halv miljon användare

När Tise nu kommer till Sverige får skådespelaren Cecilia Forss, även aktuell i årets julkalender, samt sociala medie-profilen Ellen Bergström betydande roller som kreativa utvecklare.

Båda ska på varsin ände jobba för att etablera appen i Sverige och engagera en ny generation till att handla mer secondhand. Cecilia Forss är även delägare och har privat investerat i Tise.

- Cecilia och Ellen kompletterar varandra så oerhört bra och kan tillsammans lyfta hela konceptet och hjälpa oss med exponeringen. Vi är så glada över att ha båda involverade och engagerade i Tise, säger Veronika Kylbergh, Sverigechef på Tise, i ett pressmeddelande. 

En ytterligare satsning för att etablera sig i Sverige har varit att öppna en tillgänglig, fysisk plats som ett komplement till det digitala. 

Platsen blev ett showroom mitt på secondhand-täta Södermalm i Stockholm, dit användare eller förbipasserande kan titta in för att få inspiration eller hjälp med att fota kläder eller få tips på garderobsrensning.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.