Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Cimon Lundberg tar över Blondinbellas bloggnätverk

Publicerad: 17 augusti 2012, 11:58
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:14

Bloggnätverket Spotlife får en ny chefredaktör i Cimon Lundberg – som i samband med detta drar igång Colin, en webbportal för manliga bloggare. Samtidigt har Cissi Wallin och Gina Dirawi rekryterats som nya bloggare.


Ämnen i artikeln:

Cissi WallinBlondinbella

– Min vision för Spotlife är att vi ska bli störst i Sverige och att vi ska etablera nätverket i Norden. Vi vill lyfta fram inspirerande människor som vi vet kan påverka personer till det positiva, säger Cimon Lundberg till dagensmedia.se.

Det är det nya i att kombinera webbmagasin och bloggportal som Cimon Lundberg menar är den stora nyheten.

– Spotlife ska bli mer aktivt och vi kommer att utveckla bloggportalen och tillfoga ett bra webbmagasin. Vi ska vara en blandning mellan just en stor webbportal och ett bra webbmagasin, säger han.

Cimon Lundberg, som själv inledde sitt bloggande 2009 i samband med en tv-satsning på TV3, säger också att Spotlife ska arbeta för att diskussionstonen i sociala medier ska bli mer hövlig.

– Vi vill påverka industrin till det bättre och skapa bra förebilder. Jag har själv fått uppleva att branschen kan vara tuff, något som jag skulle vilja bidra till att förändra i en mer positiv riktning, säger Cimon Lundberg.

Isabella Löwengrip, delägare i Spotlife säger sig vara nöjd med rekryteringen av Cimon Lundberg.

– Det känns verkligen kul att Cimon kliver in som chefredaktör. Det är dags att nå och ge fler killar utrymme i bloggvärlden, och då är Cimon rätt person för jobbet, säger hon till dagensmedia.se.

Spotlife får även flera nya bloggare, däribland medieprofilen Cissi Wallin, som genom Spotlife startar en karriärsblogg. Även Gina Dirawi ska blogga om karriär och självförverkligande för främst kvinnor.

–Jag har länge längtat efter att skriva en nischad blogg om karriär och hur man egentligen, konkret, vågar satsa på sina drömmar. Det är ett bra sätt att ge dem det stöd och pepp jag önskade att jag hade fått när jag började göra karriär, säger Cissi Wallin till dagensmedia.se och fortsätter:

– Kvinnor överlag behöver bli bättre på att våga tro och satsa på sina drömmar och sin kapacitet. Där kommer jag ge tips och råd efter egna erfarenheter.

Cimon Lundberg har länge efterfrågat ett nätverk med tydligt fokus på manliga bloggare och säger sig vara stolt över startandet av Colin. Sajten ska bli ett digitalt livsstilsmagasin för män och ett öppet bloggnätverk med fokus på manliga bloggare.

– Jag har själv i mitt bloggande vänt mig mycket till unga killar. Därför känns det extra kul att få vara med och utveckla en satsning som Colin, säger Cimon Lundberg.

För Spotlife innebär starten av Colin att bloggnätverket gör ett försök att nå manliga bloggare och dess läsarkrets.

Det som Cimon Lundberg även poängterar är att han vill verka för att mer fokus läggs på det som sker under ytan.  

– Jag blir inspirerad av internationella magasin som lyfter fram personer och funktioner som agerar under ytan. Det tycker jag är viktigt, avslutar han.

Dante Thomsen

Fredrik Hammarbäck

Ämnen i artikeln:

Cissi WallinBlondinbella

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.