Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag04.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Centern presenterade "skuggbudget" på Periscope

Publicerad: 5 Oktober 2015, 13:46
Uppdaterad: 1 April 2016, 13:19

Centerpartiet ville skapa en dogma-känsla när de presenterade sin budget.


Ämnen i artikeln:

Centerpartiet

Under måndagen presenterade Centerpartiet sin skuggbudget och partiets nya mediestrateg Karl-Johan Karlsson, som tidigare jobbat på Expressen, valde att sända händelsen live på videotjänsten Periscope.

– Vi valde att presentera vår budget på ett lite annorlunda sätt, på ett sätt som inte är lika stelt som en presskonferens utan snarare som en "på språng" intervju. Vi tyckte att det var skönt att det blev lite fart i klippet och att det gav det lite mer liv till sändningen, säger han till Dagens Media.

I Periscope-videon syns Centerpartiets ekonomisk-politiske talesperson Emil Källström vandra runt i riksdagen, åka rulltrappa och hiss – alltihop medan han intervjuvas av Karl-Johan Karlsson.

– Vi hade ju lite halvtaskig bildkvalitet men vi tyckte inte att det gjorde så mycket. Vi ville ha en dogmakänsla på klippet. Att man sedan sänder live ger en extra nerv till hela sändningen.

Enligt Karl-Johan Karlsson så använde partiet Periscope för första gången på Centerpartiets stämma och hade då några hundra följare. Han säger även att Centerpartiet kommer fortsätta att använda Periscope som en informationskanal.

Se klippet här.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Centerpartiet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.