Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag08.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Carema-bråk, Google och Gert Fylking

Publicerad: 28 April 2012, 05:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:24

Har du inte hängt med i nyhetsflödet? Dagensmedia.se listar några av de medie- och reklamnyheter du borde ha läst den gångna veckan.


Ämnen i artikeln:

Anders Behring BreivikForma Publishing GroupStrixKanal 5Lena Adelsohn LiljerothAftonbladet

Här är MTG:s hösttablå

MTG presenterade – rekordtidigt – sin tablå för marknaden, och flera nya program dyker upp.

Gert Fylking jämförde serber med Breivik – stängs av

Radioprofilen Gert Fylking har pratat klart på MTG:s Radio 1 för en stund framöver. Han stängs av efter ett uttalande där han jämförde serber med den norska massmördaren Anders Behring Breivik.

– Vi vill visa att vi agerar på Gert och därför stänger av honom. Det är ett olyckligt, ogenomtänkt formulerande som upprört starka känslor, säger Christer Modig.

Blogg.se utkastade av Google

Allers bloggnätverk, Blogg.se, har blivit uteslutna ur Google på grund av spambloggar.

– Vi har haft problem med spambloggar och tittar på det här just nu. Jag är på väg in i ett möte och har inte tid att prata just nu men ber om att få återkomma i eftermiddag, säger Gustaf Kellner, vd på Blogg.se.

Artikeln som gav rekordspridning för DN

Artikeln i Dagens Nyheter om hur pensionären Margareta Winberg felaktigt bjöds in till en ministermiddag spreds till både Japan och USA.

DN och Dagens Samhälle i jättebråk

Veckan avslutades med ett sällsynt infekterat bråk mellan Dagens Samhälle och Dagens Nyheter. Mats Edman, vars tidning granskat DN:s prisbelönta Carema-avslöjanden, kallade DN:s artiklar för "en medieskandal och något bland det sämsta jag har sett".

– Jag finner det inte för osannolikt att Dagens Samhälle blivit arvoderade av Carema, på samma sätt som Henry Sténson tidigare iscensatte en betald undersökning av Second Opinion, kontrade Gunilla Herlitz.

Anklagelser som Mats Edman kallade "ovärdiga".

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.