Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Canal Digital och SF streamar Astrid Lindgren

Publicerad: 19 September 2013, 08:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:34

Idag lanserar Canal Digital sin streamingtjänst för barnfamiljer. En miljon kunder har nu 300 timmar barnvänlig tv tillgängligt.


Ämnen i artikeln:

SF MediaCanal Digital

– Vi är såklart riktigt stolta, säger John Nordin, vd på Canal Digital Sverige, till Dagens Media.

Canal Digital och SF lanserar en streamingtjänst med Astrid Lindgrens samlade sagor. För de kunder med uppkopplad digitalbox är tjänsten tillgänglig från och med i dag.

– Ett par knapptryck bort finns nu ett innehåll som kunden enkelt kommer åt och som hela familjen älskar och känner sig trygg med, säger John Nordin.

Samarbetet är enligt John Nordin ett gemensamt initiativ mellan SF och Canal Digital och är sprunget ur kundernas önskemål.

– Vi har märkt en efterfrågan på trygga och barnvänliga tjänster. Astrid Lindgrens värld är ett etablerat varumärke som föräldrar känner till och kan tryggt låta barnen ta del av, säger han.

Konkurrensen från utländska streamingalternativ är inget som John Nordin är speciellt orolig över.

– Vi hittar ingen motsvarighet internationellt. Detta är helt unikt.

Konceptet Barnens SF Favoriter har funnits i form av videofilmer och DVD:er sedan 15 år tillbaka men tar nu alltså steget in i den digitala tidsåldern genom att ta plats i Canal Digitals on demand-tjänst. Det samlade materialet uppgår, tillsammans med andra titlar som exempelvis Byggarebob, till över 300 timmar.

Vid lanseringen kommer tjänsten enbart vara tillgänglig via Canal Digitals satellitboxar. När den blir portabel vill John Nordin inte avslöja.

– Snart, mer vågar jag inte säga. Men ambitionen för våra tjänster är att de ska vara tillgänglig för alla uppkopplade enheter, var du än befinner dig.

Gustav Thunander

Ämnen i artikeln:

SF MediaCanal Digital

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.