tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Camilla Bergman: Talangkriget blir viktigaste frågan nästa år

Publicerad: 27 december 2021, 13:38

Camilla Bergman, vd på Breakit.

Foto: Privat

Breakits vd Camilla Bergman säger att talangjakten blir den viktigaste frågan under 2022. Tiden är förbi när man bara kunde lägga ut en jobbannons och få mängder av ansökningar, säger hon.

Ämnen i artikeln:

Mediebranschen summerar 2021Breakit

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Enligt tradition avslutar Dagens Media året med en enkät där tongivande personer i branschen reflekterar kring året som varit – och det som komma skall.

Vilken var den viktigaste branschhändelsen 2021? 

– Det måste ändå vara att vaccinet rullades ut – det överskuggade allt. Många av oss är fortfarande så beroende av fysiska plattformar, som event, så det var förstås betydande för hela affären. Men lika viktigt var att journalisterna kunde komma ut igen – köksbordsjournalistik funkar men är inte direkt optimalt.

Vem i branschen förtjänar att hyllas lite extra efter året? 

Kerstin Neld, vd för Sveriges Tidskrifter. Jag tycker att hon och hennes gäng gör så mycket bra för vår bransch – driver viktiga frågor, drar igång nya event och kurser och prisar oss så att vi känner oss framgångsrika mitt i pandemin.

Vad är ditt personliga nyårslöfte? 

– Jag hade inte tänkt ha något men nu måste jag ju hitta på ett, haha! Att skriva mer och att förbereda mig inför min stundande förlossning i maj. Och att hitta någon som kan ersätta mig under föräldraledigheten. Var hittar man en medie-vd som råkar vara ledig?

Vilka frågor blir avgörande för branschen 2022? 

– Talangkriget. Tiden är förbi när man bara kunde lägga ut en jobbannons och få mängder av ansökningar. Utbudet är mycket mindre idag, efter att många lämnade branschen i tidningskrisen för ett antal år sedan, och det är tuff konkurrens om de bästa. Som företag inom media tror jag att man behöver sätta talangfrågan högst på agendan och verkligen jobba aktivt med att vara ute och ”bygga pipe” som det så klyschigt heter.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev