Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Cameron hotar med restriktioner i sociala medier

Publicerad: 11 augusti 2011, 13:21
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:03

De vilda upploppen har skakat Storbritannien i flera dagar. Nu hotar premiärminister David Cameron att strypa de sociala medierna för att få bukt med upprorsmakarna.


Storbrianniens premiärminister David Cameron har hela tiden hållt en hårdnackad linje i samband med de våldsamma upploppen som utspelat sig i flera brittiska städer.

Tidigare i veckan sattes 16 000 poliser in för att tampas med upprorsmakarna.

Nu hotar nu David Cameron med ytterligare hårda tag. Det rapporterar Al-Jazeera.

– Till alla laglydiga vill jag säga att vi ska skydda er. Om er verksamhet eller egendom har skadats kommer vi kompensera er. Vi är på er sida. Till den laglösa minoriteten vill jag säga det här, vi kommer att spåra er och straffa er. Ni kommer få betala för vad ni har gjort, sa David Cameron i ett tal till det brittiska underhuset.

I sitt anförande förklarade David Cameron att myndigheterna just nu tittar på möjligheten att införa hårda restriktioner i de sociala medierna.

Tanken är enligt premiärministern att stoppa människor från att kommunicera med varandra om det finns en misstanke om att de planerar "brottsliga aktiviteter eller våldsamhet".

Samtidigt hånas Storbritannien av Irans president Mahmud Ahmadinejad:

– Storbritanniens regering lyssnar inte på de oppositionella i landet och polisen misshandlar dem på öppen gata. Faktum är att alla problem i Västvärlden beror på social orättvisa. Miljoner människor i väst lever i fattigdom. Det kapitalistiska systemet är brutalt i sig själv och kan bara leda till mer orättvisor.

Även Libyen passar på att ge Storbritannien en känga:

– David Cameron måste avgå. Han har förlorat all trovärdighet i samband med upploppen, har utrikesminister Khaled Kaim tidigare sagt i en intervju.

Upploppen har hittills lett till flera dödsfall samtidigt som över 1 000 britter arresterats.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News