Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Cambridge Analytica lägger ned

Publicerad: 3 maj 2018, 10:44
Uppdaterad: 3 maj 2018, 10:44

Jordbävningen som följde efter dataskandalen blev för mycket för Cambridge Analytica – nu lägger de ned sin verksamhet.


Ämnen i artikeln:

Cambridge Analytica

I ett pressmeddelande som släpptes under gårdagen meddelar dataanalysföretaget Cambridge Analytica att man lägger ned sin verksamhet. Först med att rapportera detta var Wall Street Journal. 

Orsakerna är bland annat de följder som skandalen och den omfattande mediebevakniken fått för bolaget. Enligt bolaget har "den orättvisa och negativa mediebevakningen drivit iväg i stort sett alla företagets kunder och leverantörer," skriver de i pressmeddelandet.

Företaget som äger Cambridge Analytica, SCL Elections, har ansökt om upplösning i Storbritannien och konkursförhandlingar förväntas sätta igång snart, skriver The Verge. Även moderbolaget SCL Group förväntas gå samma öde till mötes.

Gizmodo rapporterar att precis innan pressmeddelandet släpptes så blev amerikanska Cambride Analytica-anställda meddelade om att deras anställning var avslutad och uppmanades lämna in sina passerkort. 

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Cambridge Analytica

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.