Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Cambridge Analytica behöll data under valet

Publicerad: 7 maj 2018, 07:27
Uppdaterad: 7 maj 2018, 07:32

Mejl avslöjar hur Cambridge Analytica behöll data och hur Facebook misslyckades med att se till att bolaget lämnade ifrån sig all information.


Ämnen i artikeln:

Cambridge AnalyticaFacebook

Mejl som The Guardian har tagit del av visar att dataanalysföretaget Cambridge Analytica inte gick Facebook till mötes när tech-jätten bad bolaget att radera data från miljontals användare.

När Facebook bad Cambridge Analytica att radera all data nästan ett år innan det amerikanska valet gjorde bolaget inte det.

Enligt The Guardian väcker det här frågor kring hur Mark Zuckerbergs vittnesmål för en månad sedan. Facebooks vd har sagt att de bett Cambridge Analytica att dra radera all data och att datachefen bekräftat att de gjort det.

Nytt i Cambridge Analytica-skandalen är också att den brittiska myndigheten Information Commissioner’s Office (ICO), har beordrat att bolaget ska lämna ifrån sig all data som de har på amerikanska väljare, skriver The Guardian.

Bolaget tvingas även förklara vart de fått datan ifrån och vad de har använt den till – annars riskerar de åtal.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Cambridge AnalyticaFacebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.