Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Calle Schulman vill blogga för ett gott syfte

Publicerad: 4 Mars 2011, 06:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:19

Schulman samarbetar med spelbolag – för välgörande ändamål.


Spelbolaget Paf har inlett ett bloggsamarbete med medieprofilen Calle Schulman. Syftet är att dra in pengar till välgörenhet.

– Calle Schulman är en intressant person som når ut till en stor publik. Vi prövar med en ny kanal och ett nytt sätt att få in pengar för välgörande ändamål, säger Kristian Lundgren, sverigechef på Paf.

Besökarna till bloggsajten Schulmania genererar en viss mängd pengar. Vid varje månadsslut kommer Calle Schulman i samråd med läsarna att bestämma hur pengarna ska användas.

Samarbetet med Calle Schulman är ett nytt grepp i deras välgörenhetsarbete, där de varje år brukar dela ut delar av sin vinst till ideela föreningar och annan välgörenhet.

– Det hänger ihop med hela Paf:s existens och idé, att allt vårt överskott går till välgörenhet, säger Kristian Lundgren. Han fortsätter:

– Vi hoppas att det här ska spridas så att det blir en ny form som drar in pengar till goda ändamål. Jag känner inte till något annat sådant här bloggsamarbete. Det här kommer att bli väldigt spännande.

Paf, som driver spelmonopolet på Åland har ett samarbete med flera östersjörederier. De står bland annat bakom kasinoverksamhet på färjor som trafikerar Östersjön. Sedan 1999 har spelbolaget även en onlinespelsajt.

Spelbolaget dömdes 2005 för brott mot finsk spellagstiftning sedan de marknadsfört sina onlinespel till finska fastlandet.

Stephan Drenzel

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.