Digitalt presenteras av:

C-More presenterar fotbollsfrågesport i mobilen

AIK, Djurgården och Malmö FF. I Svensk Elitfotbolls nya app ska spelare kunna bidra till sitt favoritlags ungdomsverksamhet.

På senare tid har det släppts flertalet frågesporter till mobilen. Nu hakar också Svensk Elitfotboll på trenden och presenterar sin quiz-applikation "Fotbollskampen", där frågorna fokuserar på Allsvenskan och Superettan.

Applikationen är framtagen i samarbete med Svenska Spel och C-More.

– Fotbollskampen kommer att engagera fansen på ett nytt vis och kunna knyta dem närmare Allsvenskan. Det här är ett intressant sätt för oss att aktivera vårt partnerskap i Allsvenskan ytterligare, säger Ulrika Wallin, marknadschef på C-More, i ett pressmeddelande.

Som spelare tävlar man för sitt favoritlag och klättrar i nivåer. En del frågor i spelet är framtagna av spelarna själva.

Spelet är än så länge gratis men kommer också att komma i en betalversion utan reklam. I premiumversionen kommer också hälften av intäkterna att gå till ungdomsverksamheten i spelarens favoritklubb.

– Vi vänder oss till alla våra hängivna supportrar med detta och hälften av överskottet vi får går direkt tillbaka till elitföreningarnas ungdomsverksamhet, säger Mats Enquist, generalsekreterare i Föreningen Svensk Elitfotboll, i ett pressmeddelande.

Spelet är utvecklat av Intelligent Apps.

Publicerad 2015-04-16 10.43Uppdaterad 2015-12-06 12.04

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: