Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Bytedance i samtal om försäljning av Tiktok i Indien

Publicerad: 15 februari 2021, 10:18

Foto: Pixabay

Kinesiska Bytedance överväger försäljning av indisk Tiktok-verksamhet, enligt källor till Bloomberg.


Ämnen i artikeln:

Tiktok

Källor till Bloomberg uppger att Bytedance, som äger appen Tiktok, överväger att sälja den indiska verksamheten till konkurrenten Glance. 

Bakgrunden till den potentiella försäljningen har att göra med att Indien bannlyst flertalet kinesiska appar, däribland Tiktok, sedan sommaren förra året. 

Samtalen om försäljningen befinner sig på ett väldigt tidigt stadium och är komplexa, enligt Bloombergs källor. Om diskussionerna om försäljningen leder till ett avtal kommer regeringen i Indien kräva att användardatan stannar i landet, uppger källorna. 

Den indiska regeringen har motiverat beslutet att stoppa apparna med att de är oroliga över att de är involverade i aktiviteter som hotar landets säkerhet. Bannlysningen av Tiktok och andra kinesiska appar skedde inte långt efter den våldsamma och dödliga sammandrabbningen vid den indisk-kinesiska gränsen förra året. 

Det är inte första gången som det cirkulerar uppgifter på potentiella lösningar för att kunna låsa upp Tiktok i Indien igen. Som Dagens Media tidigare rapporterat om har Techcrunch haft uppgifter på att indiska Reliance Industries Limited haft samtal med Bytedance för att kunna öppna appen igen. 

Den indiska marknaden är av stor betydelse för Bytedance då över 200 miljoner användare hade Tiktok innan nedstängningen vilket gjorde att det var den näst största marknaden för Tiktok, efter Kina. 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Tiktok

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News