Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Bytedance fiskar efter lösning i Indien

Publicerad: 13 augusti 2020, 06:50

Samtal pågår mellan jättebolaget Reliance och Bytedance angående Tiktoks framtid i Indien.

Foto: Pexels

Bytedance för samtal med indiska Reliance i hopp om att kunna låsa upp Tiktok för den indiska marknaden igen.

Ämnen i artikeln:

Tiktok

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Det var i slutet av juni som Indiens regering beslutade att stoppa flertalet kinesiska appar, däribland Bytedance-appen Tiktok, på grund av oro gällande säkerhet och integritet. 

Enligt källor till Techcrunch för Bytedance nu samtal med indiska Reliance Industries Limited om investeringar som skulle kunna rädda appen i landet. 

Reliance beskrivs som ett mäktigt bolag med starka band till Indiens premiärminister Narendra Modi. En affärsuppgörelse med Reliance skulle därför potentiellt kunna hjälpa Bytedance att skingra den indiska regeringens oro över datasäkerheten i appen.

Indien är en viktig marknad för Tiktok då det är den största efter Kina med över 200 miljoner användare. Dessutom har Bytedance omkring 2000 anställda i landet som riskerar att bli av med sina jobb om inte appen blir tillgänglig igen. Enligt källor till Techcrunch är Tiktoks verksamhet i Indien värd över 3 miljarder dollar. 

Varken Bytedance eller Reliance har velat kommentera uppgifterna om pågående diskussioner. 

Indiens beslut om att stoppa totalt 59 kinesiska appar fattades i anslutning till de våldsamma och dödliga sammandrabbningarna vid indisk-kinesiska gränsen i juni. 

Om Reliance Industries Limited

Reliance Industries Limited är ett konglomerat som bedriver verksamhet inom detaljhandel, kemikalier, säkerhet och textil.

Dessutom äger bolaget telekombolaget Jio platforms.
Konglomeratet ägs av Indiens rikaste man Mukesh Ambani som har kopplingar till Indiens premiärminister. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev