torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Buzzfeed skrotar nyhetsredaktionen

Publicerad: 21 april 2023, 05:44

Foto: Skärmdump + Anthony Quintano/Creative Commons

Efter nedskärningarna – Buzzfeed stänger sin nyhetsredaktion.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter förmiddagBuzzfeed

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Den amerikanska mediesajten Buzzfeed har beslutat att lägga ned sin nyhetsredaktion. Det framgår av ett internt meddelande som CNN har tagit del av. Beslutet kommer efter att den ekonomiska situationen, med minskad digital reklam samt en förändrad mediekonsumtion, tvingat Buzzfeed att skära ned på personalen med 15 procent.

Framöver ska man i stället satsa på koncernsyskonet Huffington Post, där en del av de anställda på Buzzfeeds nyhetsredaktion nu väntas erbjudas tjänster.

Buzzfeed grundades 2006 Jonah Peretti och Kenneth Lerer, grundare och ordförande av The Huffington Post samt styrelseordförande i Buzzfeed. När Buzzfeed startade var det som viralsajt och den hade därför främst fokus på listor, videor och quiz. Allt eftersom har dock Buzzfeed utvecklats till ett mediebolag med betydligt större bevakningsområde. En utveckling som Ben Smith, som tog över chefredaktörsskapet 2011, till stor del har drivit.

Efter satsningarna som gjorts på undersökande journalistik har Buzzfeed belönats med National Magazine Award, George Polk Award samt Pulitzerpriset.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev