Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Butik för bloggdesign ser dagens ljus

Publicerad: 11 Juli 2011, 06:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:05

Idag lanseras e-butiken cuebrand.com som säljer designmallar till bloggare. ”Marknaden i Sverige är värd 150 miljoner kronor”, säger grundaren Camilo Gyllbäck.


Målet är att hitta ett nytt sätt att tjäna pengar på bloggnätverkens användare. Idag säljer cuebrand.com design som passar till bloggmallarna från Wordpress, Blogg.se och Devote.

– Vissa bloggnätverk har stängda kodmallar som vi gärna skulle sälja design för också. Vi vill skapa samarbeten direkt med nätverken så att vi kan lägga upp en butik på deras portal. Det skapar ett mervärde för användarna, säger Camilo Gyllbäck.

En ny bloggdesign från cuebrand.com kostar 199-499 kronor. Enligt Camilo Gyllbäck är marknaden för bloggdesign i Sverige värd omkring 150 miljoner kronor.

– Vi är helt ensamma på den svenska marknaden, men vi tar det långsamt det första året. Kan vi omsätta 3 miljoner kronor så är vi på rätt spår.

Målet är dock att expandera till övriga Norden och Tyskland.

– Kan vi hitta en öppning över hela Europa och skapa samarbeten samtidigt som vi erbjuder revenue sharing så kan det här bli helt enormt.

Camilo Gyllbäck säger att efterfrågan på bloggdesign är stor i Sverige. Söken på Google landar på omkring 100 000 per månad.

– Mottagandet har varit enormt, sajten har nästan kraschat nu på morgonen. Våra egna undersökningar har visat att just möjligheten att ändra sin design har en avgörande påverkan på det nätverk bloggaren slutligen väljer att använda.

All bloggdesign på cuebrand.com tas fram av formgivare som själva är aktiva bloggare.

– Detta gör att vi kommer närmare kunden. Då våra formgivare och kunder själva bloggar får vi dagligen nya och fräscha idéer.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.