Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Bulletin kan få igång driftstödet igen

Publicerad: 11 mars 2022, 10:10

Bulletins nya ägare måste begära att driftstödet ska betalas ut igen efter ägarbytet.

Foto: Niklas Emmoth/Getty Images

Driftstödet till Bulletin stoppades under konkursen – men pengarna kan nu återigen delas ut efter det aktuella ägarbytet.


Ämnen i artikeln:

Myndigheten för press, radio och tvBulletin

Under torsdagen stod det klart att en av Bulletins tidigare ägare, Tino Sanandaji, har köpt tillbaka Bulletin efter att bolaget försatts i konkurs den 18 februari. 

När Bulletin försattes i konkurs ströp Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) det driftstöd som sajten fått beviljat. Kajsa Rohdin, samordnare på MPRT, säger att Bulletin skulle kunna få igång driftstödet igen – förutsatt att sajten inte har haft något uppehåll under konkursen eller att innehållet har förändrats. 

– De kan inte få igång det automatiskt men om Bulletin kommer ut med samma utgivningsfrekvens och samma innehåll, då kan de få stöd igen till den nya ägaren. Då behöver de i så fall begära att stödet ska betalas ut till den nya ägaren. 

Efter en sådan begäran kontrollerar MPRT huruvida sajtens frekvens och innehåll har förändrats eller inte under konkursperioden. Sedan är det upp till Mediestödsnämnden att fatta beslut om fortsatt driftstöd. Vidare säger Kajsa Rohdin att det är relativt vanligt att tidningar byter ägare på grund av antingen uppköp och konkurs. 

– Om de uppfyller kraven blir stödet aktuellt från det datum som de nya ägarna tar över. 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev