Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Bulletin får mediestöd

Publicerad: 15 december 2021, 11:10

Tino Sanandaji, en av Bulletins grundare.

Foto: Wikimedia

Bulletin beviljas driftsstöd. Sajten får nu närmare 5 miljoner kronor för 2022 – men även 3 miljoner kronor i stöd för 2021.

Ämnen i artikeln:

BulletinMediestödMyndigheten för press, radio och tv

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Som Dagens Media tidigare har rapporterat har Bulletin dragits med ekonomiska problem. Under hösten har bolaget lånat flera miljoner kronor av Yvonne Lindholm, som är partisekreterare för Alternativ för Sverige.

LÄS ÄVEN: ”Vi var medvetna om att det var ett högriskprojekt” – så går Bulletin ett halvår efter storbråket

I juni rapporterade Dagens Media om att Bulletin hade en skatteskuld på över en miljon kronor och var på väg in i obestånd, varför man då sökte nya finansiärer.

Men nu står det klart att Bulletin beviljas ett preliminärt driftsstöd på 4 983 000 kronor för 2022. Dessutom får sajten ett retroaktivt preliminärt stöd för 2021 på 3 322 000 kronor. Det meddelade Mediestödsnämnden idag, onsdag. I Mediestödsnämndens beslut framgår att Bulletin beräknas ha en abonnerad upplaga på 5 027 exemplar.

Även feministiska Fempers Nyheter får stöd för 2022, om 2 955 000 kronor. Sajten startades av redaktionen för Feministiskt Perspektiv tidigare i år – sedan man nekats driftsstöd.

LÄS ÄVEN: Efter uteblivna driftsstödet – redaktionen för Feministiskt Perspektiv startar ny sajt 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev