Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Bulletin begärs i konkurs av långivare

Publicerad: 4 februari 2022, 06:59

Foto: Janne Næss

Långivaren Pia Ribbhammar har lånat ut en miljon kronor till Bulletin. Nu begär hon Bulletin i konkurs då pengarna inte betalats tillbaka.


Ämnen i artikeln:

Bulletin

En av Bulletins långivare, Pia Ribbhammar, har begärt sajten i konkurs, skriver Expressen

Pia Ribbhammar har lånat ut en miljon kronor till Bulletin, pengar som inte har betalats tillbaka i tid. En ansökan om konkurs lämnades in under måndagen via Pia Ribbhammars juridiska ombud Liselott Martynenko Agerlid.

”Bolaget är på obestånd och ska därför försättas i konkurs”, skriver juristen i den ansökan som Expressen har tagit del av.

”Eftersom samtliga styrelseledamöter i Bolaget är stadigvarande bosatta utomlands utanför EU/EES (trots att de är folkbokförda i Sverige) och bolagets vd har sitt egentliga hem på Åland, har det visat sig vara svårt att få bolaget delgivet på vanligt sätt”, skriver hon. 

LÄS MER: Konflikten på Bulletin trappas upp – medgrundaren anmäler ledningen även till Ekobrottsmyndigheten

Bulletins grundare och styrelseordförande Tino Sanandaji menar dock att Pia Ribbhammar har skänkt en miljon kronor till sajten och att hon sedan bett om pengarna tillbaka. Hon ska enligt Tino Sanandaji även ha blivit erbjuden att göra om gåvan till en skuld med ett upprättat skuldebrev. Det ska dock Pia Ribbhammar ha tackat nej till, enligt Tino Sanandaji. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bulletin

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev