Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Brittiska och kanadensiska parlamenten sätter press på Zuckerberg

De brittiska och kanadensiska parlamenten går samman i ett försök att få Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg att svara på frågor om Facebooks roll i Cambridge Analytica-skandalen.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Publicerad: 01 November 2018, 07:04
Uppdaterad: 05 November 2018, 09:38

Ämnen i artikeln:

Cambridge AnalyticaMark ZuckerbergFacebook

Mark Zuckerberg.

Foto: Flickr

Brittiska House of Commons meddelar att man avser att hålla en ”högst ovanlig” utfrågning tillsammans sin kanadensiska motpart. 

Syftet är att pressa Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg att framträda framför parlamenten och svara på frågor om Facebooks roll i Cambridge Analytica-skandalen. Det skriver The Guardian

Utfrågningen, som kallas “international grand committee on disinformation and fake news”, kommer hållas i Westminister i slutet av november. 

Mark Zuckerberg har redan deltagit i utfrågningar kring Cambridge Analytica-skandalen i USA:s kongress samt i Europaparlamentet. Men han har ständigt tackat nej till att framträda inför andra parlament, utan skickat mer juniora chefer i hans ställe. 

Den brittiske konservativa parlamentsledamoten Damian Collins har bett Facebook att bekräfta senast den 7 novemeber om Mark Zuckerberg avser att dyka upp till utfrågningen, men en talesperson säger till The Guardian att sammanträdet kommer äga rum i vilket fall. 

En talesperson för Facebook säger att man har tagit emot inbjudan från kommittén och kommer att svara Collins innan deadline. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.