Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Brit Stakston får sociala medier-pris

Publicerad: 19 Maj 2015, 06:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:01

Mediestrategen, Blank Spot-grundaren och Dagens Media-bloggaren Brit Stakston får 100 000 kronor för sina insatser inom sociala medier.


Ämnen i artikeln:

Brit Stakston

Det är Borås Stad och Högskolan i Borås som beslutat att ge årets Sociala medier-pris till Bris Staktson.

Priset, som finansieras av Sparbanksstiftelsen Sjuhärad, är ett stipendium på 100 000 kronor och delas ut till personer eller grupper som gjort ”väsentliga insatser inom sociala medier sett ur ett samhällsutvecklingsperspektiv”.

Brit Stakston får priset för att hon "på ett engagerat sätt visar och folkbildar kring hur sociala medier kan användas i aktuella och angelägna samhällsfrågor", skriver Borås Stad i ett pressmeddelande.

– Otroligt hedrande! Det betyder att någon eller några värderat de perspektiv och tankar jag förmedlat såpass att de tagit sig tid att nominera mig och en jury som delar deras uppfattning, säger Brit Stakston i en kommentar.

Sociala medier-priset har delats ut sedan 2013 för att hylla dem som "bidrar på ett positivt sätt till samhällsutvecklingen genom sitt användande av sociala medier". Tidigare mottagare är Lina Thomsgård och Joakim Jardenberg.

LÄS MER:

Läs Brit Stakstons blogg på Dagens Media.

Juryns motivering:

Brit Stakston tilldelas Sociala medier-priset 2015

- för hennes förmåga att beskriva, analysera och tydligt visa hur sociala medier kan användas i aktuella och angelägna samhällsfrågor

- för att hon som engagerad folkbildare, författare och debattör varit pådrivande i utvecklingen av en medveten samhällsorienterad användning av sociala medier.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Brit Stakston

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.