Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Brinkenstjärna: "Någon är ute efter att skada oss"

Publicerad: 2 Februari 2011, 10:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:23

Kändismanagern Michael Brinkenstjärna hotar att stämma Nyheter24 för förtal. Detta efter att de publicerat ett påstått fejkat pressmeddelande.


Under gårdagen publicerade Nyheter24 ett pressmeddelande som sades komma från Michael Brinkenstjärna.

I pressmeddelandet, som sedan snappades upp av flera medier, framgick att Magnus Hedman skulle bli Michael Brinkenstjärnas nya marknadschef.

Något som dementerades kraftfullt av Magnus Hedman. Nu tar även Michael Brinkenstjärna avstånd från pressmeddelandet – och menar att Nyheter24 publicerat en lögn.

Nu hotar han att stämma nyhetssajten.

– Jag är en utsatt person och kan ta mycket skit men jag tar inte osanningar. Jag står upp för det jag har gjort. Jag har stämt många, allt från från Se & Hör och Aqua. Det Nyheter24 har gjort är grovt förtal och det har mina advokater full koll på, säger han till dagensmedia.se.

Michael Brinkenstjärna menar att det förmodligen är en före detta anställd som fått sparken i december som skickat ut pressmeddelandet.

– Det är någon som vill skada oss. Vi håller på och undersöker problemet men det kommer bli repressalier.

Så ni vet vem personen är?

– Vi har våra aningar och det blir en payback-time.

Har du varit i kontakt med Nyheter24?

– Jag har påtalat för dem att vi kommer inlämna en stämning för förtal omgående. De har hittat på en story utan att få det bekräftat. Vi är ett stort bolag som inte har tid att hålla på med det här.

Pascal Engman, nöjeschef på Nyheter24, bekräftar att Michael Brinkenstjärna hotat med rättsliga åtgärder.

– Men jag är förvånad, när vi talade fick jag bilden av att vi diskuterade den andra artikeln där vi berättade att Vanita Bergman går till angrepp på Michael Brinkenstjärna i sin blogg.

Vad säger du om Michael Brinkenstjärnas anklagelser om förtal?

– När det kommer ett pressmeddelande från en kändisagentur, som är skrivet i samma lätt igenkännbara stil som Brinkenstjärnas tidigare pressmeddelanden, får man förmoda att de är äkta. Och att agenturen i annat fall omedelbart går ut med en dementi och en ursäkt. Inte att de via andra medier viftar med stämningshot två dagar senare.

Michael Brinkenstjärna är sedan 2006 folkbokförd i Ungern, han har för närvarande ett skuldsaldo hos kronofogdemyndigheten på 548 792 kronor. Enligt Bolagsverket har han inga svenska bolagsengagemang.

Läs Nyheter24:s andra artikel här.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.