Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Breakit lanserar engångsbetalningar

Publicerad: 3 oktober 2022, 08:51
Uppdaterad: 3 oktober 2022, 13:11

Nu går det att köpa artiklar styckvis hos Breakit, som inleder ett samarbete med Sesamy.

Foto: Janne Næss/Breakit

Breakit inleder ett samarbete med Sesamy, vars tjänst möjliggör köp av enstaka artiklar.

Ämnen i artikeln:

BreakitNyheter

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Sesamys affärsmodell grundar sig på att prenumerationsmodellen inte är heltäckande. Istället kan köp av enstaka artiklar vara ett alternativ för de konsumenter som inte kan tänka sig att betala för en månads- eller årsprenumeration.

Breakit är nu det första nyhetsmediet i Sverige som tar in Sesamy. Enligt ett pressmeddelande ska man lansera styckköp av Breakits premiumartiklar.

– På Sesamy är vi av åsikten att när en användare väljer att inte köpa en digital nyhetsprenumeration så beror det inte på en ovilja att betala för kvalitetsjournalistik, som ju är grunden i en välfungerande demokrati. Tvärtom betyder dagens uppsving för digitala prenumerationer att det också finns ett stort behov av styckköp av enstaka artiklar för de användare som inte haft tillgång till det valet tidigare, säger Måns Ulvestam, vd och grundare av Sesamy, i pressmeddelandet.

– Det gäller särskilt läsare som inte har råd med flertalet nyhetstjänster och prenumerationer. Sesamys tjänst riktar sig främst till dessa konsumenter och överbryggar ojämlikheter i tillgången till premiumnyheter samtidigt som vi stärker publicister som i dessa turbulenta tider annars går miste om en intäktskälla.

För Breakit innebär samarbetet att tröskeln för nya läsare sänks, säger tillförordnade chefredaktören Matilda Andersson.

– Vi vill att fler ska kunna ta del av vår matiga premiumjournalistik och samarbetet med Sesamy sänker tröskeln för alla som är nyfikna på Breakit, men som ännu inte bestämt sig för att bli prenumeranter. Våra stora kartläggningar och matiga rapporter kommer dock även fortsättningsvis endast vara tillgängliga för våra premiumanvändare. För den som läser Breakit ofta och vill få tillgång till allt kommer det fortsatt löna sig att prenumerera, säger hon.

LÄS ÄVEN:
Sesamy ska få mediebranschen att byta fokus: ”Peak subscription är här”
TEMA DIGITALA PRENUMERATIONER: Från onboarding till avslut – och stort test av digitala prenumerationer 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev