Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Branschkritik mot Expressens tv-pris

Publicerad: 30 augusti 2011, 03:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:00

Aftonbladet har hittills kammat noll i Expressens webb-tv pris, medan Expressen nominerat sig själva två år i rad, som dagensmedia.se tidigare berättat. Det har väckt ont blod i branschen, men Expressens Anna Rastner slår tillbaka.


Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

Storkonkurrenten Aftonbladet står ännu en gång utan nomineringar när Expressen ger sig i kast med att kora Sveriges bästa webb-tv-program i samband med Kristallen-galan.

Däremot nominerar Expressen sitt eget program ”Raka svar” med Niklas Svensson. I fjol knep egna programmet "Mammabikten" också en av de fyra nomineringarna.

Aftonbladets tv-chef Nicklas Hermansson, twittrade kritiskt om nomineringarna igår och Mats Dicklén, vd för Hard Hat Media, som står bakom flera av Aftonbladets webb-tv-program, skriver på samma plats att han är "chockad" och "saknar ord". Alex Schulman twittrar att han vill börja jobba på Expressen för att kunna vinna tv-pris.

– Jag förstår Expressen och det är klart de ska få nominera vad de vill till sitt eget pris. Men kanske ska de utse sina vinnare på sina personalfester istället och inte låtsas ta grepp på hela branschen, säger Hard Hat Medias exekutiva producent Calle Schulman, i ett mejl till dagensmedia.se.

Anna Rastner, chef för Expressen TV, avvisar kritiken.

– Vad de kritiserar är att vi har nominerat ett eget program och det gör ju alla kanaler i Kristallen så det är ju inget konstigt alls, säger hon till dagensmedia.se.

Aftonbladets webb-tv-sajt drog över 1,6 miljoner tittare förra veckan och visar bland annat Hard Hat-producerade ”Schulman Show” och "Stylisterna" med Fahrman-systrarna.

– När vi utser de här nomineringar utgår från hur webbspecifika och nytänkande de är och inte hur många som ser dem. "Schulman show" är ett bra program, men det är ett mer traditionellt tv-format som skulle ha kunnat visas på tradtionella tv-kanaler.

Vad är det som gör att "Raka svar" förtjänar en nominering?

– Vi livesänder det alltid direkt på webben och det gör det möjligt att för oss att få de här intervjuerna. Det finns ingen annan kanal som kan fånga de här viktiga politikerna i stundens hetta och ställa tuffa frågor som vi samtidigt livesänder på det här sättet.

Calle Schulman:

- Expressens webb-tv ses säkert av flera hundra själar, men att det är smått behöver inte med nödvändighet innebära att det är nyskapande.

Som dagensmedia.se redan rapporterat gick övriga nomineringar i webb-tv-priset i år till SVT för "Rebecka & Fiona", "Kakan & Julia" och "Mitt liv som Hellner". Ifjol nominerades SVT:s ”Olympiska Vinterstudion – Uppvärmningen”, ”Bella & Tyra Show” på Nyheter24 och ”Anagina.blogg” vid sidan om Expressens "Mammabikten".

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News