Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Bonniers modebutik skrotas

Publicerad: 21 Mars 2011, 14:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:17

Expressen och TV4 lägger ned den gemensamma modebutiken Soko. "Det är helt av affärsmässiga skäl", säger Cecilia Beck-Friis, TV4-gruppens chef för digitala medier.


Ämnen i artikeln:

BonnierExpressenTV4

Soko, som ägs av Expressen och TV4, lanserades i oktober 2010. På sajten kunde besökarna köpa och sälja kläder av varandra och kända modeprofiler, som exempelvis Elin Kling och expressens moderedaktör Emma Danielsson.

I och med satsningen anslöt sig mediehusen till en växande skara av medieföretag och inflytelserika bloggare som startat butiker för andrahandsmode på nätet.

Men nu – knappt ett halvår senare – läggs sajten ned.

"Solo kommer att stängas den 30 april. Redan nu är funktionen att lägga upp nya plagg till försäljning blockerad”, står det att läsa på soko.se.

Cecilia Beck-Friis, TV4-gruppens chef för digitala medier, menar att sajten inte fått någon bra spridning, varför den nu i stället läggs ned.

– Det är helt av affärsmässiga skäl. Tjänsten har inte lyft på de sätt som vi hade hoppats på, och vi känner att resurserna som skulle krävas för att lyfta den vill vi använda inom andra delar av verksamheten som ligger närmare tv, säger hon.

Ardalan Samimi

Ämnen i artikeln:

BonnierExpressenTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.