Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Bonnier ökar i Hittahem

Publicerad: 11 mars 2016, 07:49
Uppdaterad: 11 mars 2016, 08:03

Bonnier News bli nu majoritetsägande i bostadssajten, med målet att fortsätta skapa digitala intäkter i bostadssegmentet.


Ämnen i artikeln:

Bonnier News

För drygt två år sedan köpte Bonnier News 49 procent i Malmöbaserade bolaget Next Solutions AB, som drev bostadssajten Hittahem.

Därefter har arbetet pågått med att integrera Hittahems matchningstjänster på Bonniertidningarnas webbplatser.

Nu går Bonnierkoncernen upp till majoritetsägande i företaget.

– Vi såg att marknaden för bostadsannonsering var i snabb förändring och att det fanns ett stort behov av att koppla ihop mäklarnas objektsannonsering med smarta digitala verktyg för matchning. Nu har vi testat affärmodellen och ser att den fungerar och därför väljer vi att gå upp i ägande, säger Henrik Stangel, avgående försäljningsdirektör för Bonnier News, i ett pressmeddelande.

I och med dagens besked förvärvar Bonnier News aktier av övriga aktieägare och får en ägarandel på över 90 procent av bolaget.

Nu vill Bonnier News växla upp takten i satsningen på Hittahem, som enligt företaget ökade intäkterna till cirka 33 miljoner kronor förra året, och målet är att fortsätta skapa digitala intäkter inom bostadsannonssegmentet.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier News

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.