Bonnier News får miljonfinanisering från Google

2018-07-24 10:39  
Tomas de Souza, Director Innovation Strategy, Bonnier News. Bild: Pressbild

Bonnier News innovationsprogram ​"Next" ska skapa en fullt ut personaliserad nyhetstjänst. För det får programmet tre miljoner kronor från Google.

Under tisdagen tillkännagavs vilka europeiska medier som får finansiering i den femte rundan av Google’s Digital News Innovation Fund.

En av mottagarna blev Bonnier News innovationsprogram ​"Next", som får drygt tre miljoner kronor för ett projekt med syfte att skapa en fullt ut personaliserad nyhetstjänst.

En av metoderna blir att erbjuda ett begränsat urval utifrån hur mycket tid användaren vill spendera, skräddarsytt för användarens behov och preferenser.

– Media behöver spela en större roll i utvecklingen av framtidens infrastruktur för journalistik. Extrem personalisering är ett av våra sätt att utforska morgondagens mediekonsumtion, säger Tomas de Souza, Director Innovation Strategy, Bonnier News, i pressmeddelandet.

Projektet påbörjas under sensommaren. 

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt