Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Bonnier News får miljonfinanisering från Google

Publicerad: 24 juli 2018, 08:39
Uppdaterad: 24 juli 2018, 12:37

Tomas de Souza, Director Innovation Strategy, Bonnier News. Bild: Pressbild

Bonnier News innovationsprogram "Next" ska skapa en fullt ut personaliserad nyhetstjänst. För det får programmet tre miljoner kronor från Google.


Ämnen i artikeln:

Bonnier NewsGoogle

Under tisdagen tillkännagavs vilka europeiska medier som får finansiering i den femte rundan av Google’s Digital News Innovation Fund.

En av mottagarna blev Bonnier News innovationsprogram ​"Next", som får drygt tre miljoner kronor för ett projekt med syfte att skapa en fullt ut personaliserad nyhetstjänst.

En av metoderna blir att erbjuda ett begränsat urval utifrån hur mycket tid användaren vill spendera, skräddarsytt för användarens behov och preferenser.

– Media behöver spela en större roll i utvecklingen av framtidens infrastruktur för journalistik. Extrem personalisering är ett av våra sätt att utforska morgondagens mediekonsumtion,  säger Tomas de Souza, Director Innovation Strategy, Bonnier News, i pressmeddelandet.

Projektet påbörjas under sensommaren. 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier NewsGoogle

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.