Gå direkt till textinnehållet
SökKontaktAnnonsera
Prenumerera

Digitalt presenteras av:

Bonnier News får miljonfinanisering från Google

Tomas de Souza, Director Innovation Strategy, Bonnier News. Bild: Pressbild

Bonnier News innovationsprogram "Next" ska skapa en fullt ut personaliserad nyhetstjänst. För det får programmet tre miljoner kronor från Google.


Publicerad 2018-07-24 08:39

Ämnen i artikeln:

Bonnier News

Dela artikeln:

Under tisdagen tillkännagavs vilka europeiska medier som får finansiering i den femte rundan av Google’s Digital News Innovation Fund.

En av mottagarna blev Bonnier News innovationsprogram ​"Next", som får drygt tre miljoner kronor för ett projekt med syfte att skapa en fullt ut personaliserad nyhetstjänst.

En av metoderna blir att erbjuda ett begränsat urval utifrån hur mycket tid användaren vill spendera, skräddarsytt för användarens behov och preferenser.

– Media behöver spela en större roll i utvecklingen av framtidens infrastruktur för journalistik. Extrem personalisering är ett av våra sätt att utforska morgondagens mediekonsumtion,  säger Tomas de Souza, Director Innovation Strategy, Bonnier News, i pressmeddelandet.

Projektet påbörjas under sensommaren. 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.