Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Bonnier lanserar gemensam annonsplattform för onlinevideo

Publicerad: 19 februari 2015, 07:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:12

TV4 Play, Expressen, Dagens Nyheter och Dagens Industri ingår från start i Bonniers nya annonsplattform.


Ämnen i artikeln:

BonnierTV4

Under våren lanserar Bonnier sin nya programmatiska plattform för videoannonsering. Den ska samla Bonnierbolagens videoannonserbjudanden och det ska bli möjligt att köpa annonser hos flera publicister samtidigt. Nicklas Norrby, som i dag är försäljningschef på TV4-gruppen, ska leda arbetet.

– Från början är det TV4 Play, Expressen, Dagens Nyheter och Dagens Industri som ingår. För att kunna erbjuda ett ännu starkare och bättre erbjudande ska vi såklart ha med fler Bonnierbolag, säger Nicklas Norrby till Dagens Media.

Förhoppningarna är, enligt Nicklas Norrby, att bryta ny mark och ta en ny position på den svenska onlinevideomarknaden. Köpare ska ges möjlighet att få garanterade visningar över hela Bonnier och samtidigt synas i en kontrollerad miljö.

– Fler och fler kunder efterfrågar det i dag. När man köper annonser hos en aktör som innehåller flera olika publicister så vill man veta var reklamfilmen syns, säger Nicklas Norrby och fortsätter:

– Med vårt nya gränssnitt ska köparna kunna gå in och göra hela köpet på ett och samma ställe. Det ska också finnas en möjlighet att välja om man vill köpa annonser inom en viss kategori hos Bonnier. Väljer man till exempel "nyheter" så får reklamfilmen visningar på alla Bonnierplattformar där nyheter finns.

Nicklas Norrbys arbetsuppgifter kommer bestå i att lansera den nya produkten på marknaden, driva säljarbetet samt arbeta med publicisterna i plattformen. Det är även han som ska leda rekryteringen av de nya säljarna.

– Det känns fantastiskt. Det är otroligt roligt och spännande att få vara med och ta fram något som är helt nytt. Det är också förväntansfullt att se hur det kommer tas emot av marknaden, säger han.

Han poängterar dock att den nya videoannonsplattformen bara är ytterliggare ett erbjudande för den som vill annonsera hos Bonnier. Den som bara vill få sin annons visad hos exempelvis TV4 kan fortfarande köpa sina annonser direkt från dem.

Det nya projektet ska lanseras stegvis under våren. Projektet drivs av TV4-gruppen.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BonnierTV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.