Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Bonnier lanserar barnappar

Publicerad: 17 Mars 2011, 09:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:17

Bonnier Digital lanserar första apparna från Brickmark för en internationell marknad. Målgruppen är barn upp till skolåldern.


I höstas drog Bonnier igång Brickmark inom Bonnier Digital med uppdraget att utveckla digitala produkter oberoende av bolagets övriga verksamhet.

I dagarna släpper Brickmark sina två första produkter under varumärket Toca Boca. Det är två appar som ska uppmuntra barn upp till skolåldern att leka med sin Iphone eller Ipad. Toca Tea Party förvandlar Ipad-en till ett bord att duka och samlas kring. Helicopter Taxi utnyttjar Iphones kamera för att leka genom att plocka upp och lägga ner saker.

– Vi försöker att göra en skillnad mellan leksaker och spel. I spel finns det regler hur man gör, banor och poäng medan leksaker kan hanteras hur man vill. Vi tycker det saknas appar inom lekområdet så nu släpper vi två stycken, säger Björn Jeffery, chef på Bonnier Digital Commerce.

Alla produkter från Brickmark vänder sig till en internationell marknad, för att apparna ska kunna bli lönsamma. Framför allt handlar det om länder där många använder Apples mobila operativsystem, till exempel USA, Storbritannien, Frankrike och Japan. Än så länge omsätter Apples app-marknad betydligt mer än Androids.

– Det här är våra två första produkter, men vi ska göra en lång rad framöver. En tredje kommer i april och vi släpper tio innan sommaren, säger Björn Jeffery.

Det blir inga stora reklamkampanjer för att marknadsföra bolagets appar framöver.

– Nej, vi gör ingen storslagen annonsering eftersom det inte konverterar tillräckligt i det här sammanhanget. Vi ska göra riktigt bra produkter istället och jobba med pr, säger Björn Jeffery.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.