Bonnier in i virtual reality-bolag

2015-08-26 09:03  

King-avhopparens bolag Resolution Games tar in riskkapital.

Resolution Games är en spelstudio helt inriktad på virtual reality-spel grundad av Tommy Palm. Han har ett förflutet på det framgångsrika spelbolaget King, och har beskrivits som en av hjärnorna bakom det omåttligt populära mobilspelet Candy Crush Saga.

Nu går Bonnier in som delägare i bolaget. Via Bonnier growth media är den svenska mediekoncernen en av flera investerare som pumpar in 6 miljoner dollar, motsvarande omkring 50 miljoner kronor, i Resolution Games.

– Var och en med en smartphone i fickan bär på början till en omvälvande virtual reality-upplevelse, när headseten inom kort börjar säljas brett. Resolution Games-teamet har historiskt visat att de har både kreativeten, kunnandet och entreprenörsandan som krävs för att skapa en framgång, och vi är ödmjukt nöjda över att ingå i investerargruppen bakom denna nya resa, säger Ulrika Saxon, vd för Bonnier Growth Media, i ett pressmeddelande.

Bland de övriga investerarna finns bland andra Googles riskkapitalbolag Google Ventures och Creandum.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt