Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Bonnier in i virtual reality-bolag

Publicerad: 26 Augusti 2015, 07:03
Uppdaterad: 18 Oktober 2016, 14:52

King-avhopparens bolag Resolution Games tar in riskkapital.


Resolution Games är en spelstudio helt inriktad på virtual reality-spel grundad av Tommy Palm. Han har ett förflutet på det framgångsrika spelbolaget King, och har beskrivits som en av hjärnorna bakom det omåttligt populära mobilspelet Candy Crush Saga.

Nu går Bonnier in som delägare i bolaget. Via Bonnier growth media är den svenska mediekoncernen en av flera investerare som pumpar in 6 miljoner dollar, motsvarande omkring 50 miljoner kronor, i Resolution Games.

– Var och en med en smartphone i fickan bär på början till en omvälvande virtual reality-upplevelse, när headseten inom kort börjar säljas brett. Resolution Games-teamet har historiskt visat att de har både kreativeten, kunnandet och entreprenörsandan som krävs för att skapa en framgång, och vi är ödmjukt nöjda över att ingå i investerargruppen bakom denna nya resa, säger Ulrika Saxon, vd för Bonnier Growth Media, i ett pressmeddelande.

Bland de övriga investerarna finns bland andra Googles riskkapitalbolag Google Ventures och Creandum.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.